ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνεται η προφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

13:05 - 27 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παρατείνεται η προφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών
Δίχως τέλος η ταλαιπωρία των δύο ελλήνων στρατιωτικών, καθώς το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την προφυλάκισή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ' οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην Τουρκία.

Η παραπάνω εξέλιξη γίνεται γνωστή λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο της ηγεσίας της ΕΕ με τον τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα, στη διάρκεια της οποίας ετέθη και το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης και εξέφρασε την ελπίδα «να τελειώσει το ζήτημα πριν το Πάσχα, με δίκαιο τρόπο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επανήλθε σήμερα στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών. «Οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα η χθεσινή παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ «να έχει αποτέλεσμα» δηλώνοντας ωστόσο πως «δεν είναι πεπεισμένος» πως οι δύο αξιωματικοί θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.