ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Θετικό έδαφος για πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού σε δήμους

15:46 - 27 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Θετικό έδαφος για πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού σε δήμους
Ώριμες είναι οι συνθήκες σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, έτσι ώστε στα τέλη του 2018 να γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού που θα στελεχώσει τους δήμους της χώρας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι "Για το θέμα της υποστελέχωσης, νομίζω ότι είναι ώριμο -και εγώ προσωπικά θα το υποστηρίξω- μέσα στο '18, προς τα τέλη του '18, να πάμε στοχευμένα για έναν διαγωνισμό σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό, κυρίως μηχανικούς και οικονομολόγους, 500-600, για τους 325 δήμους της χώρας. Αυτό μας το επιτρέπει η εξέλιξη των πραγμάτων και νομίζω ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό, χωρίς να ανατρέπει τις βασικές προτεραιότητες που υπάρχουν για την υγεία και την εκπαίδευση. Θεωρώ απαραίτητο αυτό το πράγμα, το οποίο θα θωρακίσει την αυτοδιοίκηση".

Στη συνέχεια ο υπουργός εσωτερικών τόνισε πως "θα συμφωνούσα με πάρα πολλές από τις παρατηρήσεις, τουλάχιστον στη βασική τους κατεύθυνση, ότι πρέπει να πάμε σε μια εποχή που και οι δήμοι να έχουν ένα μερίδιο της φορολογικής εξουσίας. Αλλά αυτό προϋποθέτει, πρώτα από όλα, τη θεσμική αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως, βέβαια, πολύ περισσότερο το να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των μνημονίων".

Κλείνοντας αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως "η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από μια δημοκρατική τομή, από μια δημοκρατική ευκαιρία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.