ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS Καμίνη σε Τσίπρα για τη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

12:02 - 28 Μαρ 2018 | Πολιτική
Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα «έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» με κεντρικές γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε χώρους εμπορίας ναρκωτικών.

«Μετά τα όσα συζητήσαμε στην προ ενός έτους μεταξύ μας συνάντηση, σας επισημαίνω ότι δυστυχώς η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Διαπιστώνω ότι το υπουργείο Υγείας στερείται κάθε σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει εντελώς απρόθυμη να ασκήσει τα καθήκοντά της» σημειώνει ο κ. Καμίνης στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και υπογραμμίζει ότι «η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, την οποία συνυπογράφουν 18 Αθηναίοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης «είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ασφάλειας και απαιτεί στενή και αξιόπιστη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης».

kaminis

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζητεί από τον Πρωθυπουργό η ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών, η διάθεση υποκαταστάτων να γίνεται μέσα στα νοσοκομεία, καθώς και να θεσμοθετηθεί η λειτουργία κλειστών χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών κάτω από ιατρική επιτήρηση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.