ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής προς Θεοχαρόπουλο: Την κάνατε την πατάτα

13:21 - 29 Μαρ 2018 | Πολιτική
«Την κάνατε την πατάτα» ήταν το σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προς τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο, μετά την καταγγελία του δεύτερου ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει διάταξη, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα να μην αποφυλακιστούν οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί.

«Η ρύθμιση δεν αφορά τους οχτώ» είπε κατηγορηματικά ο υπουργός και τόνισε ότι αναφέρεται σε άρθρο του σωφρονιστικού κώδικα για τις τακτικές άδειες, υπό προϋποθέσεις, καταδικασθέντων κρατουμένων από ποινικά δικαστήρια.

«Το ζήτημα εξαντλήθηκε στην Επιτροπή επαρκώς και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Επαναλαμβάνω γι' άλλη μια φορά, για να σταματήσει αυτή η ακραία ανευθυνότητα, επειδή κάποιοι δεν ενημερώνονται και αναφέρονται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διεθνή θέση της χώρας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκικών θέσεων, ότι η διάταξη αυτή αναφέρεται στο άρθρο 55 του σωφρονιστικού κώδικα, για τακτικές άδειες και με προϋποθέσεις, για καταδικασθέντες κρατούμενους στις φυλακές από ποινικά δικαστήρια και δικαιούνται να λάβουν άδεια, αν έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής τους» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε: «Όσοι έχουν καταδικασθεί και κρατούνται στην Ελλάδα και είναι σε εκκρεμότητα η έκδοσή τους, ή έχει αποφασιστεί η έκδοση τους, δεν μπορεί να πάρουν άδεια. Για παράδειγμα, αν ένας έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή του, με την πρώτη άδεια, που θα πάρει, θα εξαφανιστεί. Αντί, λοιπόν, να μιλάμε για ύποπτες διατάξεις, να τις διαβάζουμε καλύτερα και να μην θέτουμε ανύπαρκτα θέματα».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.