ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Αύξηση των ΑΠΕ στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό

22:48 - 29 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σταθάκης: Αύξηση των ΑΠΕ στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό
Τους βασικούς άξονες και τις διαδικασίες εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενημερώνοντας την Πέμπτη τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, για έναν οδικό χάρτη που με σαφήνεια θα περιγράφει το μετασχηματισμό του ενεργειακού μείγματος, σε συνέχεια των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται παγκοσμίως στον ενεργειακό τομέα, ποσοτικά και ποιοτικά. Ο Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας, προσθέτοντας μια ακόμη κεντρική ενότητα, τη ριζική αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, με συγκεκριμένους στόχους και μέτρα πολιτικής.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για την Ενέργεια και το Κλίμα, η οποία έχει την ευθύνη εκπόνησης του ΕΣΕΚ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα υπάρξει εκτεταμένη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. «Θα γίνουν διαδοχικοί κύκλοι συζητήσεων, που θα ωριμάσουν, εν πολλοίς, τη διαδικασία», σημείωσε.

Χτες έγινε η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη δημόσια διαβούλευση με πρόσκληση δεκάδων φορέων στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου. Σκοπός της ημερίδας είναι να υπάρξει επίσημη παρουσίαση και καταρχήν ανταλλαγή απόψεων για τους άξονες και τις προτεραιότητες του Σχεδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.