ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα στην Αυστρία η τριμερής συνάντηση για το Σκοπιανό

08:34 - 30 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σήμερα στην Αυστρία η τριμερής συνάντηση για το Σκοπιανό
Σήμερα στις 10:30 ώρα Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσει η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και του απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νίμιτς θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος παρουσιάζοντας τη νομική φόρμα σύμφωνα με την οποία θα κατατεθεί η ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία των δύο μερών στον ΟΗΕ, με κενά στα επίμαχα θέματα, όπως η ονομασία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσει των δύο υπουργών Εξωτερικών και η διαπραγμάτευση, η οποία αναμένεται να είναι μακρά σε διάρκεια. Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικόλα Ντιμιτρόφ ήδη είχαν μια πρώτη επαφή εχθές το βράδυ σε δείπνο εργασίας το οποίο σύμφωνα πάλι με τις πληροφορίες υλοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας και όχι στην έδρα του ΟΗΕ, λόγω του ότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.