ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία γιατί κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί

14:21 - 30 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία γιατί κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί
Να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους κρατά φυλακισμένους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζητά από την Τουρκία η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή, για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επισήμανε πως η κυβέρνηση ζητεί από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα, για ποιον λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Κάλεσε επίσης από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει «για ποιον λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιον λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη στάση της Ε.Ε. έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επεσήμανε πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται την εθνική γραμμή που αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία, και σε αυτό το πλαίσιο αναζητεί την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μνημείο ανευθυνότητας» και «προσπάθεια υπεκφυγής» από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη Μητσοτάκη, με αφορμή την άρνησή του να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.