ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία Νίμιτς: «Μεγάλη βελτίωση» στις συνομιλίες για το Σκοπιανό

17:18 - 30 Μαρ 2018 | Πολιτική
Αισιοδοξία Νίμιτς: «Μεγάλη βελτίωση» στις συνομιλίες για το Σκοπιανό
"Mεγάλη βελτίωση" στις διαπραγματεύσεις για λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διαπίστωσε ο Μάθιου Νίμιτς, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μετά την τριμερή με Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, πρόσθεσε, ωστόσο, πως ακόμη υπάρχουν και "δύσκολα ζητήματα" που πρέπει να επιλυθούν.

Αναλυτικότερα, ο κ. Νίμιτς τόνισε:

"Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Παράλληλα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσώπων των δύο χωρώ, για να εξετάσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει  να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο".

Πάντως, ο κ. Νίμιτς δεν αναφέρθηκε ούτε σε συγκεκριμένα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι, ούτε έγινε περισσότερο σαφής σχετικά  με τα "δύσκολα ζητήματα", που παραμένουν "ανοιχτά".

Η τοποθέτησή του εκφράζει αισιοδοξία, αλλά δεν μας κάνει σοφότερους για το πως για παράδειγμα μπορεί να ξεπεραστεί το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, πάντως, με την επιστροφή του στην Αθήνα, θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για όσα συζητήθηκαν στην τριμερή, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, θα ενημερώσει και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.