ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο... νέο αίμα της ΝΔ

16:55 - 30 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τι είπε ο Μητσοτάκης στο... νέο αίμα της ΝΔ
Συνάντηση με με στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών που προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα, το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε σε αυτούς το όραμά του.

"Χαίρομαι που σας έχουμε σήμερα μαζί μας. Χαίρομαι διπλά που και εσείς όπως και εμείς πήραμε ένα ρίσκο. Το ρίσκο το οποίο πήρα εγώ όταν ξεκίνησα την πρωτοβουλία του Μητρώου Στελεχών ήταν να πείσω ένα καχύποπτο Κόμμα και μια ακόμα πιο καχύποπτη κοινωνία ότι τα Κόμματα μπορούν να αλλάξουν, να ανανεωθούν εφόσον απευθυνθούν με ειλικρίνεια στην κοινωνία των πολιτών και ζητήσουμε από συμπολίτες μας, που δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι σήμερα ή δεν είχαν ενεργά με τα κοινά μέχρι σήμερα, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κόμμα και κατά συνέπεια στην Πατρίδα, με ένα όμως διαφορετικό πλαίσιο και μια διαφορετική λογική. Πάντα αγωνιζόμουν και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να επιβάλω την αρχή της αξιοκρατίας, η οποία θεωρώ ότι βρίσκεται στον πυρήνα μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που πρέπει τα Κόμματα και οι πολιτικοί να αναπτύξουν με την κοινωνία. Και επιμένω πάρα πολύ στη λέξη εμπιστοσύνη διότι κάτι έχει τρωθεί στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι μόνο η απώλεια του εθνικού πλούτου, αλλά είναι κυρίως η διάρρηξη αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της ηγεσίας -  πολιτικής και όχι μόνο - και της κοινωνίας των πολιτών", τόνισε καλωσορίζοντας τα νέα στελέχη ο Πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

"Δυστυχώς, τα Κόμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της αμφισβήτησης. Βλέπετε τι γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πως τα κύματα του λαϊκισμού αμφισβητούν κομματικούς μηχανισμούς που υπήρχαν για πολλές δεκαετίες. Το ίδιο, σε ένα βαθμό, έγινε και στην Ελλάδα. Μόνο που εμείς ζήσαμε την έφοδο του λαϊκισμού  νωρίτερα απ’ ό,τι την αντιμετωπίζουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα. Στον πυρήνα τους, όμως, όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν την έντονη αμφισβήτηση ότι τα Κόμματα μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τις ζωές των πολιτών ως προς το καλύτερο. Και ότι τα Κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί προς την κοινωνία. Μπορούν να γίνουν, δηλαδή δέκτες μηνυμάτων, αλλά και προσώπων. Έτσι ώστε, μέσα από τα Κόμματα, να εκφράζονται οι ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές αλλάζουν".

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μέσα από τα πρόσωπα

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως "η ΝΔ δεν αλλάζει μόνο από την ηγεσία. Δεν αλλάζει μόνο από τις δομές. Δεν αλλάζει μόνο από τις διαδικασίες. Τα πρόσωπα συμβολίζουν την αλλαγή. Διότι τα Κόμματα είναι πάνω από όλα οργανώσεις προσώπων. Και γι’ αυτό αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδικασία. Καθώς σιγά σιγά πηγαίνουμε προς τις εθνικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν αυτές -το Φθινόπωρο, του χρόνου την Άνοιξη, δεν αργούν εν πάσει περίπτωση- αυτή η ανάγκη να εκφράσουμε έναν θετικό λόγο με πρόσωπα τα οποία είναι φρέσκα, τολμώ να πω και άφθαρτα και τα οποία παίρνουν το ρίσκο της συμμετοχής στα κοινά, θα γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένη".

"Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στον πόλεμο λάσπης"

Ο Πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε ακόμα να δείξει τη διαφορά φιλοσοφίας του με τον Αλέξη Τσίπρα:

"Δεν έχω καμία πρόθεση να ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στον πόλεμο λάσπης τον οποίο επέλεξε. Αντιθέτως, χρέος μου είναι να παρουσιάσω στην ελληνική κοινωνία ένα όραμα, αλλά και ένα σχέδιο για το πως μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για όλες τις Ελληνίδες και για όλους του Έλληνες. Και σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς. Δεν είναι μια προσπάθεια την οποία μπορεί να σηκώσει ένα πρόσωπο μόνο του. Είναι κατ’ εξοχήν μια ομαδική δουλειά. Όσο κι αν μιλάμε συχνά για νέες ιδέες και παράγουμε ως Νέα Δημοκρατία πολλές νέες ιδέες, τα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους. Είτε μιλάμε για την Αθήνα, είτε μιλάμε για την Περιφέρεια, όπου όντας πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες μπορεί ενδεχομένως να έχουν ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα από την άμεση επαφή.

Κλείνω λέγοντας το εξής: Η ενασχόληση με τα κοινά εμπεριέχει πάντα την ανάληψη κάποιου ρίσκου. Η δημόσια έκθεση δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά την περίοδο που η πολιτική ζωή γίνεται όλο ένα και πιο τοξική. Η έκφραση δημόσιας γνώμης μπορεί να οδηγήσει σε όλων των ειδών τις αντιδράσεις. Όσοι -και είστε αρκετοί - δραστηριοποιείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά. Η λύση δεν είναι, όμως, να πούμε ότι αυτή η υπόθεση της πολιτικής αφορά κάποιους άλλους και όχι εμάς. Αφορά όλους μας. Και, αν δεν συμμετέχουμε εμείς να αλλάξουμε τα πράγματα, τότε θα συμμετέχουν κάποιοι άλλοι. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Δεν υπάρχει κενό στην πολιτική. Δεν υπάρχει κενό στη ζωή.  Τα κενά γεμίζουν. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα γεμίσει. Και εμείς έχουμε επιλέξει σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης που κάνουμε, να δώσουμε λόγο και ευκαιρίες σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί ενεργά με τα κομματικά δρώμενα μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η ιστορία του μητρώου".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.