ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα

18:01 - 30 Μαρ 2018 | Πολιτική
Κοτζιάς για Σκοπιανό: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα
«Είμαστε έτοιμοι στην επόμενη συνάντησή μας να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς μετά την τριμερή συνάντηση ΟΗΕ- Ελλάδας- ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό.

«Εχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Εχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», τόνισε συγκεκριμένα σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Νίκος Κοτζιάς.

Νωρίτερα, ο Μάθιου Νίμιτς είχε κάνει λόγο για "μεγάλη βελτίωση", αλλά και για "δύσκολα ζητήματα", που παραμένουν ανοιχτά για να επιλυθούν.

Το μεγάλο αγκάθι

Ελληνική διπλωματική πηγή, τόνισε ότι στη συνάντηση «έγιναν βήματα μπροστά» και πως «είμαστε πιο κοντά στη λύση».

Οπως τόνισε αυτό μένει να αποδειχθεί από την προετοιμασία τις επόμενες ημέρες μέχρι την επόμενη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι εφόσον υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος στην συνάντηση των δύο υπουργών. πιθανότατα να δρομολογηθεί και συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Τέλος, σημείωνε ότι το σημαντικότερο δεν είναι να βρεθεί το όνομα αλλά να είναι erga omnes και να περνά και στο Σύνταγμα των Σκοπίων. «Αυτό είναι το πιο δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης» τόνιζε, προσθέτοντας ότι στα υπόλοιπα θέματα σημειώθηκαν συμφωνίες αλλά και διαφωνίες απόψεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.