ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη δύο προστατευόμενων μαρτύρων ζητά ο Στουρνάρας

14:11 - 04 Απρ 2018 | Πολιτική
Yπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη δύο προστατευόμενων μαρτύρων ζητά ο Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά την ποινική δίωξη των ανωνύμων μαρτύρων για ψευδείς καταθέσεις στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Ακόμα ο διοικητής της ΤτΕ κατέθεσε αίτηση-αναφορά στην οποία αναφέρει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως και η έγκρισή της από ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι άκυρες.

Αναλυτικά, η ΤτΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς".

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως "ο Γ. Στουρνάρας επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.