ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Ενισχύεται κατά 7.000 το προσωπικό σε Αιγαίο και Έβρο

15:15 - 04 Απρ 2018 | Πολιτική
Καμμένος: Ενισχύεται κατά 7.000 το προσωπικό σε Αιγαίο και Έβρο
«Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση, συμπληρώνοντας ότι εντός των επομένων ημερών, προσωπικό 7.000 ατόμων θα μεταφερθεί στα νησιά και στον Έβρο.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Μετά το πέρας της άσκησης, μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε τα εξής:«Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε ότι «είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε», ενώ συμπλήρωσε ότι «οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις.»

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που είδε καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. «Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 04 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.