ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαντορινιός: Σύντομα η ψήφιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

15:30 - 13 Απρ 2018 | Πολιτική
Σαντορινιός: Σύντομα η ψήφιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
Ενόψει του 13ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Ρόδο, για το νότιο Αιγαίο, ο υφ. Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτ. Σαντορινιός στον 105,5 Στο Κόκκινο είπε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό, σε μία περιοχή που έχει μία ιδιαιτερότητα: δεν έχει καθόλου ηπειρωτική χώρα, έχει μόνο νησιά και μάλιστα 48, μικρά, μεσαία και μεγάλα.

Πρέπει ως χώρα και πολιτεία να αντιμετωπίσουμε τις πολλές ιδιαιτερότητες της περιοχής και να διερευνηθούν σε βάθος οι αναπτυξιακές δυνατότητες, διότι κάθε ένα έχει τον δικό του, ιδιαίτερο χαρακτήρα, τη δική του ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη».

Ειδικά για τα ακριτικά νησιά και αυτά με μικρό πληθυσμό, «μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα μετά την 20η Αυγούστου», είπε ο κ. Σαντορινιός σχολιάζοντας απόψεις υπέρ της ηπιότερης φορολογικής πολιτικής σε αυτές τις περιοχές, τονίζοντας μάλιστα ότι «θα μπουν και τέτοια ζητήματα στο τραπέζι» του συνεδρίου.

Ο ίδιος παράλληλα ξεκαθάρισε ότι είναι «υπέρ των ενεργητικών πολιτικών, όπως η ενίσχυση της υγείας στα νησιά μας, η ενίσχυση της συγκοινωνίας, η καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία, η δυνατότητα στους νησιώτες να έχουν τρόφιμα και μετακίνηση αντίστοιχη της ηπειρωτικής Ελλάδας»

«Αυτό συνολικά ως πρόταση είναι το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Χτες έγινε στο υπουργείο διαβούλευση με τους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για αυτό το ζήτημα. Η συζήτηση θα κορυφωθεί στο συνέδριο. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και την ψήφιση του νόμου-πλαίσιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο», εκτίμησε ο κ. Σαντορινιός.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.