ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία!

18:09 - 16 Απρ 2018 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία!
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δίνει συνέχεια στην υπόθεση της ελληνικής σημαίας που φέρεται να υψώθηκε στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς» και στη συνέχεια, σύμφωνα με τους Τούρκους κατέβηκε από την τουρκική ακτοφυλακή.

Την αρχή έκανε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που μάλιστα κατήγγειλε την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά, λόγω του περιστατικού.

Ο Τσαβούσογλου πήρε τη σκυτάλη και ανέφερε πως η ελληνική σημαία κατέβηκε έπειτα από επιχείρηση Τούρκων κομάντο.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι την σημαία την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο και ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν. Βέβαια, ο Γιλντιρίμ είχε κάνει νωρίτερα λόγο για παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Τον χαρακτηρίζουν κάποιοι στην Ελλάδα καλό παιδί, κάποιοι άλλοι κακομαθημένο. Αγαπάει τον λαϊκισμό αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε τις σχέσεις λόγω αυτού του προσώπου».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», ενώ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Επαναφέρει δηλαδή ζήτημα "γκρίζων ζωνών", το οποίο απέρριψε για ακόμη μία φορά η ελληνική πλευρά. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας νωρίτερα τις δηλώσεις Γιλντιρίμ είχε πει πως το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται, ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, ούτε, βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.