ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Δεν είμαι εξαφανισμένος, δεν θα δίνω συνεντεύξεις

13:01 - 18 Απρ 2018 | Πολιτική
Καμμένος: Δεν είμαι εξαφανισμένος, δεν θα δίνω συνεντεύξεις
Όποιος παίρνει μια βάρκα και τοποθετεί τη σημαία, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την πράξη των τριών νεαρών που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε πέντε βραχονησίδες σημείωσε: «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτό που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει οι σημαίες, τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

«Δεν θα δίνω συνεντεύξεις»

Στην ίδια ομιλία αναφέρθηκε και στα όσα γράφονται περί εξαφάνισής του, με αφορμή την απουσία του από την χθεσινή πρωθυπουργική επίσκεψη στο Καστελόριζο.

«Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις και δεν θα δίνω συνεντεύξεις. Θα προσπαθήσω σε δύσκολες στιγμές να δίνω τον λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν» είπε στην παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια. Σχολίασε πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών και πρόσθεσε ότι «η συνθήκη της Λωζάννης είναι δεσμευτική και για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

«Όμηροι»

Ο κ. Καμμένος μίλησε και για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα δύο στελέχη την ώρα του καθήκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του ΓΓ του οργανισμού να ακούει στοϊκά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.