ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεβέντης: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής στους δήμους

15:33 - 18 Απρ 2018 | Πολιτική
Λεβέντης: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής στους δήμους
Η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει το νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός και θα ψηφίσει την απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες, με το σκεπτικό ότι αυτό θα ωφελήσει τους ίδιους τους τοπικούς άρχοντες και την ίδια τη χώρα.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο πρώτο κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης έθεσε ως προϋπόθεση «να υπάρχει μία και μόνη Κυριακή και μετά οι σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί να συνεδριάζουν για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο δήμαρχο». «Δεν μπορεί να έχουμε το οξύμωρο σχήμα, δηλαδή, την πρώτη Κυριακή απλή αναλογική και τη δεύτερη Κυριακή ενισχυμένη αναλογική» εξήγησε.

«Τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες είναι σύνθετα. Δεν έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή κουλτούρας και στην Ευρώπη όλα τα εκλογικά συστήματα είναι στην κατεύθυνσή τους απλή αναλογική. Εδώ, στη χώρα μας, ο καθένας, μικρός ή μεγάλος, κοιτάζει το δικό του μαγαζί» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:37 - 18 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.