ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής: Η Δικαιοσύνη κινείται ταχύτατα στην υπόθεση Novartis

17:01 - 18 Απρ 2018 | Πολιτική
Κοντονής: Η Δικαιοσύνη κινείται ταχύτατα στην υπόθεση Novartis
Προς θετική κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η εξέλιξη της υπόθεσης της Novartis.

«Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι προς θετική κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής  εκχώρησε όλη τη δυνατότητα στην τακτική Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε έλεγχο και για το αδίκημα της δωροληψίας, όπως ισχύει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το λεγόμενο ξέπλυμα μαύρου χρήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ που έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση ελεύθερης μετακίνησης όσων αιτούνται άσυλο, η οποία αφορά και την Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν οι Συμφωνίες.

«Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θεωρώ ότι η απόφαση έχει ένα στοιχείο αντιφατικότητας. Διαχωρίζει όσους μετανάστες έχουν εισέλθει ήδη στην Ελλάδα και πρέπει να είναι περιορισμένοι σε ένα χώρο και όσους έρθουν από ένα χρονικό σημείο και μετά, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης. Δεν έχω μελετήσει την απόφαση εμπεριστατωμένα, για να κάνω κάποια κρίση, αλλά μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Θα την δούμε και η κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως στο επίπεδο της νομοθεσίας. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είμαστε ένα κράτος δικαίου. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η Κυβέρνηση είτε διαφωνεί με κάποια απόφαση είτε όχι» δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.