ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρά ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδία τα πανηγύρια για καθαρή έξοδο

10:49 - 19 Απρ 2018 | Πολιτική
Πυρά ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδία τα πανηγύρια για καθαρή έξοδο
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία αμφισβητώντας έντονα το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια που προβάλλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι το αισιόδοξο κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου δεν πείθει στην πραγματικότητα ούτε τα ίδια τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

«Επιτέλους, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν, πλέον, την αλήθεια. Οτι τα πανηγύρια του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο αποτελούν μια ακόμη κοροϊδία, καθώς τον Αύγουστο τελειώνει η χρηματοδότηση, αλλά όχι τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, την ώρα που στην Πειραιώς επιμένουν ότι «δεν υπάρχει τον ερχόμενο Αύγουστο καμία έξοδος από την επιτροπεία, η οποία θα συνεχιστεί ως “παρακολούθηση”». Αλλά και ότι «δεν υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,2 δισ. ευρώ – περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου – που θα ισχύσουν από το 2019 και το 2020 αντίστοιχα».

Την ίδια ώρα, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει και τις ευθύνες των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που υπερψήφισαν τις βαρύτατες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για τα επόμενα χρόνια και συνιστούν επί της ουσίας «4ο Μνημόνιο». «Είναι πάρα πολύ αργά για δάκρυα», σχολίασε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη,, με αφορμή τις δηλώσεις διαφοροποίησης του πρώην υπουργού Παιδείας.

«Αλήθεια, τώρα ανακάλυψαν τι περιλαμβάνει το τέταρτο Μνημόνιο όσοι σήκωσαν το χέρι και το ψήφισαν;», διερωτήθηκε από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης, ο οποίος, απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Φίλη ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να διανοηθεί άλλο μέλλον για τη χώρα πέρα από αυτό των Μνημονίων και της λιτότητας», σχολίασε ότι «οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα θα έρθουν όταν τελειώσουν οι μέρες της δικής σας κυβέρνησης».

Στην Πειραιώς υπενθυμίζουν παράλληλα και την αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πριν από μία εβδομάδα, σε «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης» και επιμένουν ότι κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί επί της ουσίας την ίδια τακτική που έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα και στη μετονομασία της «τρόικα» σε «θεσμούς» και του Μνημονίου σε «συμφωνία».

«Επιχειρεί να εξαπατήσει, αλλάζοντας όνομα σε ό,τι δεν αρέσει στους Ελληνες», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Τώρα βαφτίζει την επιτροπεία «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης».

Το σχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά σήμερα στο κοινό Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, όπου αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «κεντρικό πυλώνα» στο γαλάζιο σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και να καταστήσει εκ νέου σαφή τη ριζική αντίθεσή του στην εφαρμογή της απλής αναλογικής και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργησή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.