ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Κατηγορηματικά «όχι» σε απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

11:33 - 19 Απρ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Κατηγορηματικά «όχι» σε απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο αυτοδιοικητικό συνέδριο (ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ).

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση ΝΔ. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψουμε» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνισμό, λέγοντας πως θέλει να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση για τα σχέδιά της: «Η κυβέρνηση, αντί να θέσει σε διαβούλευση ένα πλήρες σχέδιο για την αναδιοργάνωση τη Αυτοδιοίκησης, προτίμησε μισόλογα. Δείχνει ξεκάθαρο πολιτικό κυνισμό. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση για τα σχέδιά της. Επιλέγει να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναστάτωση» είπε.

Συνέχισε την επίθεση λέγοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θέλει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών παίζοντας με το χρόνο των εκλογών.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δε θα γίνουν με απλή αναλογική. Θα γίνουν με το σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς. Δε θα το επιτρέψουμε. Η θέση μας γύρω από τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη.

» Η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους και τις περιφέρειες. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των ΟΤΑ. Εκεί σας πάνε. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο.

» Αυτή η μεθόδευση θα μας βρει απέναντι. Η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να επιβάλει την απλή αναλογική. Γιατί θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα οδηγηθεί στην έξοδο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.