ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος Πρέσβης: Λουλούδια και σημαίες στις βραχονησίδες μας προκαλούν

12:13 - 20 Απρ 2018 | Πολιτική
Τούρκος Πρέσβης: Λουλούδια και σημαίες στις βραχονησίδες μας προκαλούν
«Όσο περισσότερο πολιτικοποιεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Ε.Ε, τόσο περισσότερες εντάσεις δημιουργούνται», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv.com ο Tούρκος πρέσβης στην Ε.Ε., Faruk Kaymakci.

Οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές προκλήσεις

Στην συνέχεια τόνισε όλα τα επεισόδια στο Αιγαίο προκαλούνται από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες και αναφερόμενος στα Ίμια, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες.

«Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν», σημειώνει.

Σφοδρή κριτική σε ΕΕ και ΗΠΑ

Σχολίασε πως η έκθεση προόδου της Επιτροπής είναι άδικη καθώς θα έπρεπε να είχε δώσει μια σαφέστερη προοπτική ένταξης στην Τουρκία.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το κουρδικό PYD-YPG, παρόλο που γνωρίζουν ότι είναι ένας συριακός κλάδος του PKK, σημειώνοντας ότι η Τουρκία εγκαταλείφθηκε από ορισμένους συμμάχους του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και τη Συρία.

Απηύθυνε προειδοποίηση προς την ΕΕ ότι πρέπει να σταματήσει να πολιτικοποιεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών και να αφήσει στο δικαστήριο να αποφασίσει.

Κατηγόρησε τους γκιουλενίστες ότι προσπαθούν να ασκούν πιέσεις παντού, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η ΕΕ αρχίζει να κατανοεί μόνο την πραγματική τους φύση.

Ενημέρωσε ότι η Τουρκία θα αποχωρήσει από την Αφρίν μετά την εκκαθάρισή της από την κουρδική πολιτοφυλακή και τους τζιχαντιστές και αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 20 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.