ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Metron Analysis: Στις 13 μονάδες η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

11:18 - 21 Απρ 2018 | Πολιτική
Metron Analysis: Στις 13 μονάδες η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Σαφές προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, με την πλειοψηφία των πολιτών να καταλογίζει στην κυβέρνηση λάθος χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών ως προς την καταλληλότητά του για πρωθυπουργός, με ποσοστό 26% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 64%, έναντι 19%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7,1 %, το Κίνημα Αλλαγής 9%, το ΚΚΕ 6,7 %, η Ένωση Κεντρώων 3,3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Όταν οι πολίτες ρωτήθηκαν σχετικά με το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά το 12% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 25% η ΝΔ, το 5% η Χρυσή Αυγή και το 1% οι ΑΝΕΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.