ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πολιτικοί αρχηγοί για τη «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου

12:19 - 21 Απρ 2018 | Πολιτική
Οι πολιτικοί αρχηγοί για τη «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου
Με αφορμή την 51η επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αναφέρθηκαν με ανακοινώσεις τους στο νόημα της ημέρας, τη σημασία της δημοκρατίας και τα οδυνηρά αποτελέσματα της δικτατορίας.

Τσίπρας: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός

Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και η διεύρυνση των δικαιωμάτων. Μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα της #21_Απριλίου».

ΝΔ: Η 21η Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε μήνυμά της για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα του 1967.

Όπως τονίζει η Ν.Δ., η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη.

Γεννηματά: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ένα απροστάτευτο αγαθό

«Η 21 Απριλίου 1967 είναι χαραγμένη στη μνήμη μας, ως αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για τη συμπλήρωση 51 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«Κρατάμε  ζωντανή στη συλλογική μας μνήμη την καταδίκη των πραξικοπηματιών, που  πρόδωσαν την Πατρίδα και κατέλυσαν τη δημοκρατία.  Τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές που με κάθε τρόπο υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» συνεχίζει η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε το χρέος να μεταδώσουμε στη νέα γενιά, ότι στην εποχή των πολλαπλών κρίσεων και αμφισβητήσεων, η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ένα απροστάτευτο αγαθό».

Θεοδωράκης: Οι χούντες στοχεύουν στο μυαλό

«Οι χούντες στοχεύουν στο μυαλό. Πολεμούν τους ήχους, τις λέξεις και τις εικόνες που δεν τους αρέσουν», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει ότι πλέον δύο στους τρεις Έλληνες δεν έχουν μνήμες από την απριλιανή δικτατορία, ενώ «κάποιοι σήμερα προσπαθούν να τους πουλήσουν νοσταλγία για τα "καλύτερα εκείνα χρόνια". Για μια εποχή ασπρόμαυρη που ήταν απλώς μαύρη».

Μήνυμα του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Την ανάγκη «να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για μια ισχυρή Κοινωνική Συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «το ΚΚΕ παρότι ήταν εκτός νόμου από το 1947 και χωρίς Κομματικές Οργανώσεις από το 1958, αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης», ενώ «δίπλα του έδρασε ηρωικά και είχε τη δική της μεγάλη συμβολή η ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968».

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Αφορμή να αντλήσουμε τα διδάγματα που θα μας εμπνεύσουν αισιοδοξία

«Η επέτειος του απριλιανού πραξικοπήματος αποτελεί την αφορμή για να ανακαλέσουμε στη συλλογική μνήμη τα οδυνηρά αποτελέσματα της δικτατορίας και να αντλήσουμε εκείνα τα διδάγματα που θα μας εμπνεύσουν αισιοδοξία για το μέλλον», δηλώνει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 21 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.