ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση το σχέδιο «Κλεισθένης»

21:07 - 21 Απρ 2018 | Πολιτική
Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση το σχέδιο «Κλεισθένης»
Οι επερχόμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε το σχέδιο «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και τεθεί σε διαβούλευση. Στη συζήτηση της Π.Γ. υπογραμμίστηκε η θέση για απλή αναλογική, ενώ τονίστηκε ότι το αναλογικό σύστημα προϋποθέτει προγραμματικές συνθέσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

Σχετικά με τις επικρίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως πρόκειται για προσχηματικές αντιδράσεις που πηγάζουν από την «αλλεργία» της Ν.Δ. απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία.

Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, η Πολιτική Γραμματεία ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, πρόκειται για κείμενο ειδικού σκοπού όπως εκείνο που παρουσίασαν Πορτογαλία και Ιρλανδία για την έξοδο τους από το πρόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το κείμενο εκφράζει την αντίληψη της κυβέρνησης για μια ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν παρατηρήσεις των θεσμών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο κείμενο δίνεται έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.