ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ζητά ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους

10:15 - 22 Απρ 2018 | Πολιτική
Ερντογάν: Ζητά ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους
Ανοιχτά έθεσε το ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους ο πρόεδρος της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της πρώτης συνέντευξής του μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα. Αναφορικά δε με την ένταση στο Αιγαίο, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα την προκαλεί.

«Μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο NTV, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων» συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε επίσης στην εκδοχή ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα. «Αυτοί οι τρεις που ύψωσαν τη σημαία, δεν ήξεραν ότι θα υπάρξει αντίδραση; Οι ειδικές μας δυνάμεις πήγαν στη βραχονησίδα και κατέβασαν τη σημαία».

Ο Ερντογάν επίσης δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η ειρήνη με την Ελλάδα, καθώς και ότι ο ίδιος δεν θέλει άλλες εντάσεις. «Χρειαζόμαστε ειρήνη τώρα. Εξάλλου, η ειρήνη μαζί σας, δεν είναι όπως καμία άλλη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος δε στον Έλληνα πρωθυπουργό, δήλωσε πως «ο νέος δυναμικός Α. Τσίπρας, επιθυμεί να κάνει ένα νέο βήμα. Στην τελευταία μου επίσκεψη διαπίστωσα παρόμοιο πνεύμα και από τον Έλληνα πρόεδρο».

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τις δικές τους πράξεις, εάν θέλουν την επιστροφή του πάστορα

Πυρά και εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε στην συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυo NTV ο Τούρκος πρόεδρος, όταν ερωτήθηκε και για τον Αμερικανό πάστορα, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές από το 2016 ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την απόπειρα του πραξικοπήματος.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τις δικές τους πράξεις, εάν θέλουν την επιστροφή του πάστορα» διεμήνυσε ο Ερντογάν. Αρκετές φορές στο παρελθόν ο Ερντογάν έχει συνδέσει την αποφυλακιση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία εδώ και περισσότερο από δεκαετίες, με την  έκδοση του Φετουλιάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 22 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.