ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Εκδοχή ραγιαδισμού η επιμονή στην πιστοληπτική γραμμή

13:59 - 23 Απρ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Εκδοχή ραγιαδισμού η επιμονή στην πιστοληπτική γραμμή
"Πετυχαίνουμε εκεί που τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία το πρόγραμμά, ανορθώνουμε την οικονομία και ανοίγουμε την πρόσβαση στις αγορές χρήματος για τα ελληνικά ομόλογα μετά από 8 χρόνια", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ζητούν πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο, λέγοντας ότι τα επιχειρήματά τους αποτελούν μία σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί σημαντικό επίτευγμα, σημειώνοντας ακόμα πω ς"το πετυχαίνουμε με τις λιγότερο δυνατές απώλειες για την κοινωνία".

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε η συνέχεια, ούτε η παράταση του μνημονίου, ούτε η δήθεν έξοδος ούτε η βρώμικη έξοδος. Αυτό που υπάρχει η σαφής ολοκλήρωση του προγράμματος και η καθαρή έξοδος».

Σε αυτό το σημείο εξαπέλυσε επίθεση και σε όσους ζητούν πιστοληπτική γραμμή: "Δεν ήταν λίγες οι φωνές που ζητούσαν τη συνέχεια της επιτροπείας, Αυτή τη φορά δεν μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο αλλά για έναν παρόμοιο μηχανισμό με διαφορετικό αμπαλάζ, της λεγόμενης πιστολιπτικής γραμμής", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

«Το επιχείρημα ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο αλλά πρέπει διαρκώς να έχουμε τους ξένους τεχνοκράτες και να μας επιβάλλουν τους όρους» σημείωσε ότι αποτελεί «μία σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού».

Χρονοδιάγραμμα και ΔΝΤ

Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ρεαλιστικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων είναι το Eurogroup του Ιουνίου, ή του Ιουλίου.

Όπως σημείωσε, στόχος είναι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού "να έχουμε ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα".

Για την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα πως δεν είναι απαραίτητη. "Δεν θεωρούμε ότι πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι το τέλος του κόσμου. Η Ευρώπη και πρέπει να μπορεί να δώσει τις αναγκαίες λύσεις", είπε συγκεκριμένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 23 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.