ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Δημοκρατία: Θέλουμε ενημέρωση για τις φρεγάτες από τη Γαλλία

10:21 - 24 Απρ 2018 | Πολιτική
Νέα Δημοκρατία: Θέλουμε ενημέρωση για τις φρεγάτες από τη Γαλλία
Το θολό τοπίο γύρω από τις δύο φρεγάτες FREMM που όπως είχε ανακοινώσει ο Φώτης Κουβέλης, πρόκειται να αποκτήσει η Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ερωτηματικά δημιουργούνται από δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που θέλουν την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί να διαψεύδει ότι το Παρίσι πρόκειται να μισθώσει δύο φρεγάτες FREMM στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει η ΝΔ: «Μόλις προ τεσσάρων ημερών η κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.