ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιούνκερ στην Ελλάδα, πριν το κρίσιμο Eurogroup-Υψηλές προσδοκίες Μαξίμου

07:56 - 26 Απρ 2018 | Πολιτική
Ο Γιούνκερ στην Ελλάδα, πριν το κρίσιμο Eurogroup-Υψηλές προσδοκίες Μαξίμου
Μία μόλις ημέρα πριν από το Eurogroup της Παρασκευής στη Σόφια ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έρχεται στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αξιολογεί ως πολύ σημαντική την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Το timing της επίσκεψης σε συνδυασμό με τα δεδομένα... φιλελληνικά αισθήματα του κ. Γιούνκερ ανεβάζουν τις προσδοκίες στο Μέγαρο Μαξίμου, που περιμένει να ακούσει λόγια πραγματικής στήριξης, ενόψει της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Το Μαξίμου περιμένει στήριξη από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, τόσο αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αλλά και αναφορικά με τις συζητήσεις για το χρέος.

Βεβαίως, ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να πάρει θέση και για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας, το οποίο εκτιμά ως πολύ σημαντικό για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Άλλωστε και η επίσκεψή του στη χώρα μας γίνεται ακριβώς μία ημέρα πριν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσιάσει το συγκεκριμένο σχέδιο στους ομολόγους του, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή στη Σόφια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του κ. Γιούνκερ στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντήσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα του κ. Γιούνκερ

Ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 10:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο ενώ θα ακολουθήσει, στις 10:50 π.μ., συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11:35.

Στις 12:00, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 26 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.