ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουβέλης για φρεγάτες: Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο

08:49 - 27 Απρ 2018 | Πολιτική
Κουβέλης για φρεγάτες: Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο
Το θέμα των φρεγατών, αλλά και γενικότερα η υπόθεση των ελληνικών εξοπλιστικών συστημάτων, «βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης και ο χειρισμός γίνεται στο επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο αυτή τη στιγμή. Όλα βρίσκονται υπό αξιολόγηση και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης συνυπολογίζουμε και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Η Ελλάδα και όπως αυτή εκπροσωπείται από αυτή την κυβέρνηση δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν» είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης γίνει, θα είναι άκρως αναγκαία και θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια και με όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Για το θέμα της αναβάθμισης των ελληνικών F16 με δεδομένο ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει σε λίγες μέρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ζητηθεί έως τώρα.

Για τις σχέσεις με τον κ. Καμμένο, είπε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει η χρήσιμη και αναγκαία συνεργασία του υπουργού Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό» και τόνισε ότι όσα γράφονται κατά καιρούς, για δυσαρμονία στις σχέσεις τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Συνεργαζόμαστε, ο καθένας έχει οριοθετημένες αρμοδιότητες. Βεβαίως, ο καθένας έχει τη δική του εκφορά του πολιτικού λόγου, άλλωστε ούτε ο κ. Καμμένος ούτε εγώ, εκχωρήσαμε την πολιτική μας ταυτότητα ο ένας στον άλλο» ανέφερε ο κ. Κουβέλης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.