ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχαρόπουλος: Σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής παιδιών

09:44 - 30 Απρ 2018 | Πολιτική
Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε προοδευτικές αλλαγές μακριά από διακρίσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής και σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Αποσαφήνισε, επίσης, ότι δεν καθορίζει τη στάση του στην πολιτική με βάση το τι κάνουν τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Ημαθία και την ομιλία του στα εγκαίνια νέων δομών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη Βέροια και στη Βεργίνα υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών και ότι παιδιά που είναι σε κίνδυνο και ανάγκη, πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ανάδοχες οικογένειες.

«Επειδή συζητάμε αυτές τις μέρες και το ζήτημα της αναδοχής, επιτέλους η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές μακριά από οποιουδήποτε είδους διάκριση. Είναι σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής και σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, είτε είναι ετερόφυλα, είτε είναι ομόφυλα ζευγάρια. Πρόκειται για αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, γιατί στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την προοδευτική στάση που κρατούμε σε πάρα πολλές αλλαγές μέχρι σήμερα, το σύμφωνο συμβίωσης, την ιθαγένεια και θεωρώ ότι ο χώρος μας αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσει, πρέπει να είμαστε σταθεροί στην υπεράσπιση τέτοιων προοδευτικών αλλαγών στο πλαίσιο και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, αυτές είναι οι βασικές σοσιαλδημοκρατικές θέσεις» επισήμανε.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο οι ετεροπροσδιορισμοί. «Δεν καθορίζω τη στάση μου στην πολιτική με βάση το τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΑΝΕΛ, είτε είναι Νέα Δημοκρατία. Εμείς είμαστε σταθεροί στις δικές μας θέσεις, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε και καθορίζουμε εμείς την ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι αυτή είναι μία από τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους στο πολιτικό σύστημα» δήλωσε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.