ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς,για το επίσημο think tank του ΕΛΚ

12:23 - 02 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμάρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του WMCES, επίσημου "think tank" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (EPP), του οποίου είναι μέλος.

Αντικείμενο των συζητήσεων είναι το πολυετές οικονομικό πλαίσιο της ΕΕ "Multiannual Financial Framework (MFF)" και ειδικότερα η πρόταση του EPP για την οικονομική πολιτική μετά το 2020, συνυπολογίζοντας τον παράγοντα του Brexit.

Επίσης, θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, οι προτεραιότητες και οι προτάσεις του ΕΛΚ και η στρατηγική για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους τομείς της μετανάστευσης, οικονομίας, κοινωνικής ασφάλειας και κλιματικής αλλαγής. Αντικείμενο εξειδικευμένου προβληματισμού θα αποτελέσει η επικοινωνιακή πολιτική του ΕΛΚ ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνάντηση, θα συμμετάσχουν, εκτός του κ. Σαμαρά, οι πρώην πρωθυπουργοί José María Aznar (Ισπανίας), Jan Peter Balkenende (Ολλανδίας), Jan Krysztof Bielecki (Ολλανδίας), Carl Bildt (Σουηδίας), John Bruton (Ιρλανδίας), Mikuláš Dzurinda (Σλοβακίας), Lawrence Gonzi (Μάλτας), Herman van Rompuy (Βελγίου) και ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Wolfgang Schüssel.

Επίσης, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι κύριοι: Joseph Daul (πρόεδρος του EPP), Manfred Weber (πρόεδρος της Ευρωομάδας του EPP), Antonio López-Istúriz (γενικός γραμματέας του EPP), Dara Murphy (αντιπρόεδρος του EPP), Brenda Furniere (επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του EPP) και Nathan Shepura (πολιτικός σύμβουλος του EPP).

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.