ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΣΗΕΑ για την κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για Μαρινάκη

17:54 - 02 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Η ΕΣΗΕΑ για την κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για Μαρινάκη
Για την αντιπαράθεση κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και Ομίλων που έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ, η οποία πλήττει την ελευθερία της έκφρασης και ενέχει τον κίνδυνο να περιορίσει το δικαίωμα του δημοσιογράφου για ελεύθερη και αντικειμενική γνώμη, κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «στη χώρα μας, ευτυχώς, δεν έχουμε δολοφονίες, όμως, δε λείπουν οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε και πάλι εκδηλώσεις βίας κατά αθλητικών συντακτών αλλά και επιθέσεις σε συναδέλφους την ώρα του ρεπορτάζ. Πέρα από τις επιθέσεις, είναι γνωστό ότι ελεύθερη γνώμη δεν μπορεί να υπάρχει όταν ο δημοσιογράφος εργάζεται άμισθος, ανασφάλιστος ή υποαμειβόμενος. Όταν αναγκάζεται να εργάζεται συνεχώς, σε όσα περισσότερα Μέσα μπορεί ώστε να καταφέρει να συμπληρώσει τα απαραίτητα. Στις μνημονιακές μέρες που περνάμε, οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων υποβαθμίζει το δημοσιογραφικό προϊόν με όλες τις συνέπειες για την πληροφόρηση».

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, απευθύνει κάλεσμα ωστε να αντιληφθούν όλοι το ρόλο που επιτελεί στην κοινωνία η ακηδεμόνευτη ερευνητική δημοσιογραφία, «γιατί τότε μόνο η χώρα θα καταφέρει να ξεφύγει από την καθόλου τιμητική 74η θέση στην οποία βρίσκεται σχετικά με την ελευθερία του Τύπου».    

«Αλλά κι εμείς οι ίδιοι οι λειτουργοί της ενημέρωσης οφείλουμε να τηρούμε τους Κανόνες Δεοντολογίας, αξιώνοντας και από τους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα μας», σημειώνει.

Τέλος η Ένωση απευθύνει και έκκληση προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους επιχειρηματίες αλλά και σε κάθε Έλληνα πολίτη, «να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία των Μέσων και των δημοσιογράφων, γιατί όταν οι λαοί στερούνται το βασικό δικαίωμα της ανεμπόδιστης πληροφόρησης, η ελευθερία περιορίζεται και η χώρα γίνεται ανίσχυρη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.