ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

08:47 - 03 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Τούρκος, ο οποίος όταν πέρασε παράνομα τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB το απόγευμα της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο άνδρας πέρασε τα σύνορα και από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Όμως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.

Τι μεταδίδουνε τα τουρκικά ΜΜΕ

Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το Anadolu, να φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν.

Ο κ. Γκιουρκάν ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Άλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη του Τούρκου πολίτη στις Καστανιές Έβρου αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις στα "καυτά" θέματα της ατζέντας των τελευταίων μηνών, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.