ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η δύσκολη περιπέτεια τελειώνει, χάρη στις θυσίες του λαού

14:37 - 03 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Η δύσκολη περιπέτεια τελειώνει, χάρη στις θυσίες του λαού
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Λιβαδοχώρι Λήμνου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το τέλος μίας πολύ δύσκολης διαδρομής για την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε "βγαίνει αυτοδύναμη από μια δύσκολη περιπετεια, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού".

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια αλλά η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια. Το τελευταίο διάστημα πετύχαμε εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση και πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια περιπέτεια στην οποία μας οδήγησε μια αλόγιστη διαχείριση», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «θα καταφέρουμε να βγούμε πράγματι από την περιπέτεια όχι όταν τυπικά περάσουμε το πρόγραμμα, αλλά όταν θα μπορούμε αμέσως μετά να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα κάνει πράξη το όραμα για δίκαια ανάπτυξη».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα το κυριότερο ζήτημα είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι’ αυτή την εποχή εργαζόμαστε, αυτή σχεδιάζουμε παρά τις δυσκολίες. Ότι καταφέρνουν είναι αποτέλεσμα σχεδίου και σκληρής δουλειάς σε αντίξοές συνθήκες. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει προτεραιότητα τη συνεργασία με τους περιφερειακούς φορείς για να συνδιαμορφώσουμε τη στρατηγική για τα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως πρώτο καθήκον αποτελεί η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και η εθνική ακεραιότητα. Ειδικά, όπως είπε, με έναν γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο.

«Η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, με ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα η οποία διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιωματα και την εδαφική της ακεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.