ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραγκούσης: «Όχι» σε συνεργασία με ΝΔ, υπέρ διαλόγου με ΣΥΡΙΖΑ

08:30 - 07 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Ραγκούσης: «Όχι» σε συνεργασία με ΝΔ, υπέρ διαλόγου με ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα που άνοιγαν οι ουρανοί πάνω από το κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Κυριακής, έφταναν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση στο Polis Cafe, για να ακούσουν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Κινήματος Αλλαγής να εξηγεί γιατί είναι απαραίτητη η έναρξη διαλόγου για συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το «ναι» στο διάλογο άκουσαν με τα αυτιά τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κ.ά.

«Αν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρατήσουν τελευταία στιγμή, αν αντέξουν και δεν δραπετεύσουν από τις εθνικές και ιστορικές τους ευθύνες και αυτοί, και αν παράλληλα αναλάβουν επίσημες πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, μέσα στις οποίες αυτονόητο είναι πως δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ ή η ΝΔ, τότε ναι, η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά. Πρέπει να πούμε ναι στο διάλογο. Πρέπει να πούμε ναι και στη συνδιαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών ως ένα πρώτο βήμα» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Προδοσία η συνεργασία με τη ΝΔ»

Σε άλλο σημείο τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της συνεργασίας με τη ΝΔ λέγοντας: «Στις μεταμνημονιακές συνθήκες, όταν θα έχει αντικειμενικά αρθεί η κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία».

Τις θέσεις τους για τον ρόλο που καλείται παίξει η σοσιαλδημοκρατία απέναντι στον φιλελευθερισμό ανέπτυξαν στην εκδήλωση ο Νίκος Μουζέλης (ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο LSE), ο Νίκος Μαραντζίδης (καθηγητής Πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και ο Γιώργος Σωτηρέλης (καθηγητής συνταγματικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών).

Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τάχθηκαν με τοποθετήσεις τους στην εκδήλωση ο δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδης, ο δήμαρχος Λάρισας Α. Καλογιάννης και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Θοδωρής Μαργαρίτης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

Αντίδραση από Κωνσταντινόπουλο

Οι τοποθετήσεις Ραγκούσης σχολιάστηκαν με αιχμηρό τρόπο από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδία), ο οποίος σε tweet ανέφερε: «Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο «συμβόλαιο» να στήνει και εκδηλώσεις!».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 07 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.