ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδοχή: ΔΗΣΥ, κυβερνητικές παραφωνίες και τα ερωτηματικά στη ΝΔ

08:00 - 09 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Αναδοχή: ΔΗΣΥ, κυβερνητικές παραφωνίες και τα ερωτηματικά στη ΝΔ
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποταμιού αναμένεται να υπερψηφιστεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την τελική απόφαση της ΔΗΣΥ που αποφάσισε να ψηφίσει «ναι» και για το συγκεκριμένο άρθρο, παρά τις ενστάσεις από κάποια στελέχη της. Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είχε υψώσει ιδιαίτερα τους τόνους για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά τελικά δεν εισακούστηκε η άποψή του.

Την ίδια ώρα το Ποτάμι, δια στόματος, Σταύρου Θεοδωράκη τάσσεται απόλυτα υπέρ του νομοσχεδίου και καλεί όλους τους βουλευτές των προοδευτικών κομμάτων να υπερψηφίσουν. Σε ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη άφησε μάλιστα και αιχμές για τους βουλευτές της ΔΗΣΥ που δηλώνουν αντίθετοι.

Τα ερωτηματικά στη ΝΔ

Η ΝΔ είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα επιλέξει να πράξει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προ ημερών τάχθηκε υπέρ της διάταξης για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια είναι επίσης η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως και η κα. Κεραμέως, αλλά και ο κ. Φορτσάκης είναι υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια και έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία.

Κυβερνητικές παραφωνίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε και το νομοσχέδιο ασφαλώς και ψηφίζει «ναι», ωστόσο, υπάρχουν βουλευτές του που μέχρι τελευταία στιγμή εκφράζουν αντιρρήσεις.

Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεωργία Γεννιά, Μάρκο Μπόλαρη, Γιώργο Ουρσουζίδη, Θεόδωρο Παραστατίδη και Ηλία Κωστοπαναγιώτου, οι οποίοι θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή για το τι θα πράξουν.

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, είναι κάθετα αντίθετος στη συγκεκριμένη διάταξη, με τον βουλευτή, Κώστα Κατσίκη, μάλιστα να κάνει μία πολύ ηχηρή παραφωνία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύγκρινε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία προκαλώντας φυσικά αντιδράσεις!

Υπάρχουν, πάντως και βουλευτές των ΑΝΕΛ, που αναμένεται να ψηφίσουν θετικά. Αυτοί είναι οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.