ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ:Το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ αν λυθεί το ονοματολογικό

08:43 - 09 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Στόλτενμπεργκ:Το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ αν λυθεί το ονοματολογικό
«Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την πΓΔΜ να γίνει μέλος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με το ονοματολογικό, χαιρετίζοντας παράλληλα την «ισχυρή πολιτική στήριξη» για την εξεύρεση λύσης.

Ευκαιρίας δοθείσης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται στην πολιτική διεύρυνσης της Συμμαχίας, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ επιτυχημένη».

Ερωτηθείς για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ο γ.γ. της Συμμαχίας διατύπωσε την ανησυχία του για τα περιστατικά έντασης, περιστατικά πρόσκρουσης σκαφών στο Αιγαίο. Χαιρετίζει, από την άλλη, την άμεση επαφή μεταξύ των δύο κυβερνήσεων εκφράζοντας την ελπίδα του «οι διαφορές να αντιμετωπισθούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας (..) στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας». «Το ΝΑΤΟ αποτελεί φόρουμ που φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία», τονίζει.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στη Συμμαχία και την «ισχυρή συμβολή» της Ελλάδας σε αυτήν, για παράδειγμα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Για το ρόλο του ΝΑΤΟ, ο σημείωσε ότι «συμβάλλει στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Τέλος, ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε για τις διακοπές που έκανε τις προάλλες με την οικογένειά του στην Κρήτη αλλά και τις διακοπές που ο ίδιος είχε κάνει, στα νιάτα του, στη Σκύρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.