ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνημα Αλλαγής:Το μήνυμα της Φώφης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου

07:49 - 11 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Κίνημα Αλλαγής:Το μήνυμα της Φώφης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου
Η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά, που θέλησε να βάλει φρένο σε όσους φλερτάρουν... δεξιά ή αριστερά, άναψε φωτιές στο Κίνημα Αλλαγής, που μάλλον μπαίνει σε περίοδο "ξεκαθαρίσματος".

Αρχικά ήταν οι βουλευτές που αντέδρασαν στις επαφές της Φώφης Γεννηματά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και η ξεκάθαρη προτίμησή τους σε μία δημιουργία άτυπης συμμαχίας με τη ΝΔ.

Στη συνέχεια ήρθε ο Γιάννης Ραγκούσης που βρίσκεται σε ανοιχτό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ενδιάμεσο ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης που δεν βλέπει την ανάγκη εκλογών και που γενικώς είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης, ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταία ήρθε και η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά για τα εθνικά θέματα.

Λόγω όλων των παραπάνω η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα δημόσια, τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται αυτόνομα και προειδοποιώντας όσους βγαίνουν εκτός αυτής της γραμμής, που θα βγουν και εκτός του κόμματος. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη δήλωση.

Η παρέμβαση αυτή, όμως, όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε ασχολίαστη, με το Ποτάμι μάλιστα να αντιδρά σχεδόν ακαριαία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανένα. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Από το Ποτάμι σχολιάζουν ακόμα πως με αυτόν τον τρόπο απαντούσε και σε όσους εντός ΚΙΝΑΛ στόχευσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος άσκησε κριτική στο αίτημα για πρόωρες εκλογές που διατύπωσε η κα. Γεννηματά.

Θέση για τα παραπάνω πήρε, όμως και η ΔΗΜΑΡ, η οποία επίσης βρήκε μάλλον... άκομψη την παρέμβαση της κας. Γεννηματά.

Σε άτυπη ενημέρωσή της και η ΔΗΜΑΡ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Ο ασκός του Αιόλου μοιάζει να έχει ανοίξει πια για τα καλά στο Κίνημα Αλλαγής που είναι προφανές πως το επόμενο διάστημα όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Να μείνουν ή να φύγουν και με ποιους όρους...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.