ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν εναντίον οίκων αξιολόγησης: Υποβαθμίζουν εμάς και αναβαθμίζουν την «τελειωμένη» Ελλάδα

18:28 - 11 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Ερντογάν εναντίον οίκων αξιολόγησης: Υποβαθμίζουν εμάς και αναβαθμίζουν την «τελειωμένη» Ελλάδα
Η τουρκική λίρα συνεχίζει να... βασανίζεται και καθώς η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να πείσει πως η τουρκική οικονομία δεν έχει πρόβλημα, αλλά οι οίκοι αξιολόγησης της βάζουν τρικλοποδιές. Σε αυτούς επιτέθηκε σε ομιλία του την Παρασκευή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υποβαθμίζουν την Τουρκία, αλλά αναβαθμίζουν την "τελειωμένη" Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε την Ελλάδα προκειμένου να υποβαθμίσει την αξιοπιστία των οίκων αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες. Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε, τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά».

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτή η αναβάθμιση;», τόνισε ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι «στην Ελλάδα αναφέρομαι».

«Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας» πρόσθεσε ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.