ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Η χώρα έχει ανάγκη συνεννόησης σε μείζονα ζητήματα

20:46 - 11 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Παπανδρέου: Η χώρα έχει ανάγκη συνεννόησης σε μείζονα ζητήματα
Την ανάγκη της χώρα για συνεννόηση και συναίνεση σε μείζονα ζητήματα εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα τόνισε ότι “φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε “Μια ματιά στην πρόσφατη αλλά και απώτερη ιστορία μας, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Η Κύπρος μας παραμένει υπό κατοχή και διαιρεμένη, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κινδυνεύει να λυθεί de facto και η Τουρκία, συνεχίζει να επιδιώκει την εγκατάσταση μιας γκρίζας πραγματικότητας στο Αιγαίο”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, "αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες και όχι στο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Πολύ περισσότερο, είναι αδιανόητο να απουσιάζει κάθε συζήτηση για τις μεγάλες προκλήσεις διεθνώς, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών και κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο".

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως "οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα εθνική γραμμή, που δεν διστάζει να δίνει λύσεις, αντί να παγιώνει status που κάθε άλλο παρά διαμορφώνουν επωφελείς συμμαχίες διεθνώς και συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων".

"Με αυτές τις σκέψεις, θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και από τη θέση μου στο Κίνημα Αλλαγής" είπε κλείνοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 11 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.