ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών «εδώ και τώρα»

13:41 - 14 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών «εδώ και τώρα»
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων στην Αλεξανδρούπολη, στις οποίες παρέστη έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Ανδριανούπολη.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και 2,5 μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης» σημείωσε.

Δήλωσε ακόμη πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει, όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά, σύνορα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Άγκυρα «να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας» αλλά και «να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.