ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Θρασύς ο Τσίπρας- Ποια καθαρή έξοδος με περικοπές συντάξεων;

15:20 - 14 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Κικίλιας: Θρασύς ο Τσίπρας- Ποια καθαρή έξοδος με περικοπές συντάξεων;
Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτική σταθμό Alpha, αναφέροντας πως είναι θράσος να μιλά ο κ. Τσίπρας για καθαρή έξοδο με περικοπή συντάξεων.

«Θέλω να θυμίσω ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με κορμό τη Νέα Δημοκρατία μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις εισφορές κατ' αρχάς μονομερώς, πείθοντας στη συνέχεια τους δανειστές μας. Τα έσοδα αυξήθηκαν και δεν υπήρχε πρόβλημα. Έχουμε αποδείξει ήδη ότι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε. Η μείωση των συντάξεων έρχεται από τις φορομπηχτικές πολιτικές. Ο κ. Τσακαλώτος έχει πει ευθαρσώς ότι θα φορολογεί αγρίως τη μεσαία τάξη. Εμείς πιστεύουμε στο αντίθετο: στη μείωση της φορολογίας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε πως ο τρόπος να μην κοπούν οι συντάξεις είναι η πάση θυσία μείωση της φορολογίας, έτσι ώστε να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Σημείωσε μάλιστα πως η ΝΔ, σε μια σειρά από κοινωνικά μέτρα, έχει ξεκάθαρη θέση, φέροντας ως παράδειγμα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που -όπως είπε- η ΝΔ θα στηρίξει και θα διευρύνει, ενώ τόνισε πως κάθε παιδί θα βρει θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ υποστήριξε πως η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας ζητεί να απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, ενώ για το Σκοπιανό κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δε δεχόμαστε μυστική διπλωματία και ενημέρωση από τα σκοπιανά ΜΜΕ για το τι γίνεται σε αυτή διαπραγμάτευση. Έχουμε βάλει ακόμα συγκεκριμένα όρια, τα οποία αναγνωρίζει και η ελληνική κοινωνία και το απέδειξε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια. Μπακαλίστικη πολιτική ανεύθυνων και επικίνδυνων υπουργών και μιας κυβέρνησης που δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι τα εθνικά θέματα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η ΝΔ δεν δέχεται να παραμείνουν αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

«Δε δεχόμαστε να μην αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία, τα διαβατήριά τους, η ταυτότητά τους, η θέση τους περί "μακεδονικού έθνους". Και βέβαια, δε θα θέλαμε την ονομασία Μακεδονία, είναι προφανές. Θα παλέψουμε και θα πιέσουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας μας. Αν αυτή η κυβέρνηση έχει μυστική ατζέντα και έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με κάποιους γι άλλα πράγματα, καλό θα είναι να το σκεφτεί δύο φορές. Πήρε ήδη μια απάντηση από τον ελληνικό λαό, η επόμενη αισθάνομαι ότι θα είναι πολύ ισχυρότερη» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για «σπάσιμο» της Β 'Αθήνας, ο κ. Κικίλιας είπε πως είναι εντυπωσιακό ότι αυτοί που υβρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνουν το πολιτικό επίπεδο και κυνηγούν λυσσαλέα με θεμιτά και αθέμιτα μέσα τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να μιλούν για διάλογο εκ των υστέρων πάντα.

«Για τη ΝΔ, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, των αποδήμων Ελλήνων είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους είναι κομμάτι του προγράμματός μας. Έχουμε πει "ναι" και στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε καθαρά. Να δώσουμε δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και να προχωρήσουμε και στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Παρατηρώ την απεγνωσμένη προσπάθεια μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό, δημιουργώντας θέματα στην αντιπολίτευση, έτσι ώστε να μπορέσει να "φτιασιδώσει" μια επερχόμενη ήττα» τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν στη ΝΔ την Κυριακή, ανέφερε πως με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, καθώς για να συμμετέχεις έπρεπε να είσαι ταμειακά ενήμερος, πάνω από 150.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκησαν στις εσωκομματικές διαδικασίες, ψήφισαν και έδειξαν ότι θέλουν να συμμετέχουν ενεργά. «Είναι πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα και για τη Νέα Δημοκρατία και γενικά για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο που πρέπει να κινούνται τα κόμματα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.