ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: «Ροντέο» η συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη»- Αποβλήθηκαν Πατούλης, Αγοραστός

14:16 - 16 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Βουλή: «Ροντέο» η συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη»- Αποβλήθηκαν Πατούλης, Αγοραστός
Άκρως επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής Περιφερειών όπου συζητήθηκε το νέο κυβερνητικό σχέδιο «Κλεισθένης» για τις αλλαγές στους ΟΤΑ. Γιώργος Πατούλης (πρόεδρος ΚΕΔΕ) και Δημήτρης Αγοραστός (πρόεδρος Περιφερειών) ύψωσαν τους τόνους και αποβλήθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Γάκη.

Ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης κατηγόρησε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για υποκρισία και αλλαγή απόψεων, γεγονός που άναψε τα αίματα.

Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε "κωλοτούμπα" τον κ. Πουλάκη και τότε παρενέβη ο ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Γάκης.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός της έντασης που υπήρξε στην αίθουσα:

Δ. Γάκης: ντροπή σας νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος. Περάστε έξω. Δεν θα μας διαλύσει την κουβέντα ούτε ο κ. Αγοραστός ούτε ο κ. Πατούλης.

Δ. Αγοραστός: Εγώ έδωσα εξετάσεις. Εγώ δεν έκανα κωλοτούμπα. Εσείς δεν με προφυλάξατε από τον κύριο κωλοτούμπα. Με ένα νόμο σκίσατε το μνημόνιο κύριε κωλοτούμπα; Εσείς που κάνατε το ΟΧΙ, ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν έχετε δικαίωμα να κατηγορείτε τους άλλους για κωλοτούμπα. Έλεος.

Δ. Γάκης: τι τραμπουκισμός είναι αυτός; Πήρατε ένα μικρόφωνο και κάνετε ότι θέλετε;

Εξίσου, έντονη ήταν και η αντιπαράθεση που προηγήθηκε μεταξύ του κ. Πατούλη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου καυτηρίασε την ρύθμιση του νέου πλαισίου που επιχειρεί να εισάγει η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία οι δήμαρχοι θα εκπίπτουν από το αξίωμά τους με μια απλή δίωξη.

Την τοποθέτηση του κ. Πατούλη ειρωνεύτηκε η κυρία Άννα Βαγενά με αποτέλεσμα ο πρώτος να αντιδράσει: «Εσύ στα ορεινά με την ασφάλεια της ασυλίας λες ότι θέλεις. Εσείς έχετε την ασυλία σας. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει πως με απλή δίωξη ο αυτοδιοικητικός φεύγει από το αξίωμα. Είναι στημένη ρύθμιση. Η κυβέρνηση διορίζει την επιτροπή ελέγχου που θα κρίνει εάν ο δήμαρχος με μια απλή δίωξη θα πάει σπίτι του. Εσάς όταν σας διώκουν έχετε την βουλευτική ασυλία»

«Σας καίει» είπε αντιδρώντας βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης με τον κ. Πατούλη να επανέρχεται «Εμένα δεν με καίει. Εσάς σας καίει. Συγκρατηθείτε. Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι στα δημοψηφίσματα. Αν για παράδειγμα ο Δήμος Φυλής αποφασίσει με δημοψήφισμα να κλείσει τα ΧΥΤΑ, η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα τα κλείσει ή θα κάνει πάλι το ΟΧΙ, ΝΑΙ;».

Συνεχίζοντας ο κ. Πατούλης προειδοποίησε τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας πως εάν επιμείνουν στο σχέδιο «Κλεισθένης» οι αυτοδιοικητικοί θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Βουλή. «Είμαστε θυμωμένοι. Θα εκπλαγείτε αρνητικά εσείς, θετικά οι χώρα γιατί θα σας πούμε πάρετε εσείς την αυτοδιοίκηση και εμείς θα διεκδικήσουμε δημοκρατικά άλλες ιδιότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αποβολή του κ. Πατούλη ήρθε μετά από την αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό τον οποίο με ειρωνική διάθεση κάλεσε να επισκεφθεί το ιατρείο της Βουλής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.