ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας:Όχι στο διχασμό που επιχειρείται με την «υπόθεση των 10»

16:09 - 18 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Στουρνάρας:Όχι στο διχασμό που επιχειρείται με την «υπόθεση των 10»
Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης με την οποία κλείνει η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης Novartis. Ο διοικητής της ΤτΕ έκανε λόγο για «μια σκευωρία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία». Για το λόγο αυτό κάλεσε τους βουλευτές "να μην παραδοθείτε στον ανιστόρητο και επικίνδυνο διχασμό που επιχειρείται με όχημα την «υπόθεση των 10»".

«Είναι καθήκον μου να διεκδικήσω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και τα ονόματα των ψευδομαρτύρων και να αποδοθούν ευθύνες», ανέφερε επίσης ο κ. Στουρνάρας.

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπως είπε, νίπτει τας χείρας της για το θέμα αυτό.

«Είχε πει πως αν νίψει τας χείρας της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα έχει απεμπολίσει το χρέος της να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών. Με λύπη διαπιστώνω σήμερα ότι η πλειοψηφία της επιτροπής επέλεξε όχι μόνο να νίψει τας χείρας της αλλά και να παραδοθεί στη συκοφαντία αρνούμενη να εξετάσει την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους κατά την άποψή του συνέβη αυτό.

«Επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας γιατί αν καλούνταν οι ψευδομάρτυρες θα αποκαλυπτόταν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Επειδή έτσι θα συντηρηθεί μέρος της συκοφαντικής λάσπης και επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι, πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Κλείνοντας τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές:

"Σας ζητώ να αναλάβετε την ηθική και συνταγματική υποχρέωση που έχετε και να προστατέψετε το κοινωνικό σύστημα από τις συνέπειες που θα έχει η επιλογή να  παραμείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι κατηγορίες, και να μετατραπεί, έτσι, σε θεσμό, με τη δική σας συμμετοχή, η συκοφαντία στο δημόσιο βίο της χώρας.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να αποκαλυφθούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν, και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος.

Μη σηκώσετε τα χέρια ψηλά στη συκοφαντία.

Μην παραδοθείτε στον ανιστόρητο και επικίνδυνο διχασμό που επιχειρείται με όχημα την «υπόθεση των 10».

Υπερασπιστείτε το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.

Έχετε την αποκλειστική από το Σύνταγμα αρμοδιότητα και υποχρέωση, να εξετάσετε σε βάθος την υπόθεση σε όλες της τις διαστάσεις.

Σας καλώ να ανταποκριθείτε σ’ αυτήν".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.