ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο και αρχηγούς, στη… σκιά του Ίλιντεν

09:00 - 19 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο και αρχηγούς, στη… σκιά του Ίλιντεν
Στη σκιά των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από την πληροφορία ότι η Ελλάδα συζητά με την ΠΓΔΜ το όνομα «Μακεδονία» του Ίλιντεν», ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει το Σάββατο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα.

Στη Σόφια ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε σημαντικές συζητήσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ και θα ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η αρχή έγινε βέβαια την Παρασκευή όπου είχε μία πρώτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απέρριψε συμφωνία με το όνομα «Μακεδονία» του Ίλιντεν».

Από τη μεριά του το Μαξίμου αναφέρει πως σε αυτό το στάδιο της διαπραγμάτευσης η ονοματολογία είναι δευτερευούσης σημασίας, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει άλλα σημαντικότερα σημεία της συμφωνίας και κυρίως οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας, που όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές είναι:

-το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.

-η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (Ε.Ε. - ΝΑΤΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την ενημέρωση, ξεκινώντας από τον Προέδρο της Δημοκρατίας στις 09.30 το πρωί. Στη συνέχεια θα ενημερώσει (πιθανότατα τηλεφωνικά) και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.