ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Προτιμούμε ένα από τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς

13:37 - 21 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Προτιμούμε ένα από τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς
Μετά τη θύελλα που προκάλεσε η διαρροή του ονόματος "Μακεδονία του Ίλιντεν", η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξεις τους τόνους, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει πως η Ελλάδα προτιμά μία από τις προτάσεις που έχει κάνει ο Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχουμε αρκετό δρόμο να καλύψουμε για να μιλήσουμε για μια τελική συμφωνία».

«Υπάρχουν προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η βέλτιστη λύση θα ήταν η επιλογή ενός ονόματος από αυτά από τα οποία έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς στις προτάσεις του. Βεβαίως συζητάμε τις προτάσεις των γειτόνων μας, ωστόσο η διαπραγμάτευση λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και καλό είναι να επιμείνουμε σε αυτό» πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με υπευθυνότητα», κάτι που – όπως είπε – δεν πράττει η αντιπολίτευση.

Για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για « ντροπιαστικό και εφιαλτικό γεγονός», το οποίο «έχει στην πραγματικότητα και βαθιά ιδεολογικά και πολιτικά αίτια, καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν υποθάλψει, υποστηρίξει και νομιμοποιήσει ακροδεξιές και τραμπούκικες πρακτικές, με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είπε ότι «πάνε πολύ καλά τα πράγματα και οι διαθέσεις όλων των πλευρών είναι τέτοιες που μπορούν να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες εντός χρόνου»

Για την υπόθεση της πιστοληπτικής γραμμής δήλωσε ότι «έχει κλείσει», ενώ -όπως είπε- δεν υπάρχει θέμα «μνημονίου» για το χρέος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.