ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει στο «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο Ζάεφ

17:31 - 21 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Επιμένει στο «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο Ζάεφ
Παρότι το "Μακεδονία του Ίλιντεν" προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, επιμένει σε αυτή την πρόταση.

Με σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Ζάεφ, απαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, δήλωσε πως: «η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν δεν επηρεάζει την ταυτότητα των Σκοπιανών, αλλά αντιθέτως την ενισχύει. Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την ταυτότητά μας… Aντίθετα, την ενισχύει, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων.

Πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση χάνει έδαφος, καθώς στην Ελλάδα η κυβέρνηση διαπιστώνει πως δεν πρόκειται να βρει τις απαιτούμενες ψήφους για να το περάσει.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δηλώσεις τους τονίζουν πως η Ελλάδα θέλει όνομα με χρονικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση προτιμά μία από τις λύσεις που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.