ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκληρό ροκ» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τον Μπουτάρη

07:27 - 22 Μαϊ 2018 | Πολιτική
«Σκληρό ροκ» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τον Μπουτάρη
Μία καλή ευκαιρία για επίθεση στη ΝΔ θεωρεί πως βρήκε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επέλεξε να "στοχοποιήσει" τη ΝΔ και να την κατηγορήσει πως στους κόλπους της έχει στελέχη που όχι μόνο επικροτούν, αλλά και προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές.

«Ποιοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;  Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;  Ξέρουμε όλοι, ποιοι.  Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε για ακόμη μία φορά το "σκληρό ροκ", με αποτέλεσμα να έρθει άμεσα και η απάντηση της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άργησε να σηκώσει το γάντι και εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

"Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση". Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ.

Επί της ουσίας αυτό που βλέπουμε είναι για ακόμη μία φορά το Μαξίμου να προσπαθεί να εμπλέξει τη ΝΔ με ακροδεξιά ατζέντα και να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της, αλλά και να αναδείξει τις ιδεολογικές διαφορές Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Η ΝΔ ακολουθεί ασφαλώς σε αυτό το παιχνίδι, με τον Γιάννη Μπουτάρη να βρίσκεται άθελά του στη μέση μίας πολιτικής κόντρας, που αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ώρες και ημέρες. Αναρτήσεις τύπου Καρατζαφέρη, Καμπόσου και Ψωμιάδη ήταν βέβαιο πως από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα περνούσαν αναξιοποίητες. Ο "πόλεμος" ανακοινώσεων και δηλώσεων ξεκίνησε και αναμένεται συνέχεια, καθώς στο "παιχνίδι" μπήκε και το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας με το χαρακτηριστικό "κοίτα ποιος μιλάει" τις δηλώσεις Τσίπρα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.