ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαντήσεις Τσίπρα για Ρουβίκωνα, εκλογές και Σκοπιανό

15:59 - 23 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Απαντήσεις Τσίπρα για Ρουβίκωνα, εκλογές και Σκοπιανό
Στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που άνοιξαν στη διάρκεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Αρχικά, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές.

"Η κα Γεννηματά με άκρως επιθετικό και ώρες ώρες υπερφίαλο τρόπο, ζητά εκλογές σήμερα και ασκεί κριτική από δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη", είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Δεν έχω καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μια επιστολή πριν λίγες ημέρες όπου επεσήμανε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία».

Υπογράμμισε δε ότι εκλογές τώρα σημαίνει πρακτικά «να μην βγούμε από το μνημόνιο». Αυτό ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκέφτηκε να το προτείνει, σημείωσε.

Σε σχέση με τα ζητήματα ασφάλειας και τις απειλές Ρουβίκωνα στον Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη του στις απειλές που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Κοτζιάς έχουν δεχτεί απειλητικές επιστολές το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε στο υπουργικό συμβούλιο, είπε πως η ΝΔ είχε σαφή διαχωριστική γραμμή με κόμματα και πρόσωπα του ακροδεξιού χώρου. Σήμερα όμως ο κορμός στελεχών κομμάτων όπως η ΕΠΕΝ είναι ηγετική πτέρυγα της ΝΔ.

«Η αριστερά ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη. Μην ανοίγετε αυτή τη συζήτηση».

Τέλος, για το Σκοπιανό είπε πως το "Μακεδονία του Ίλιντεν" δεν υπάρχει στο τραπέζι και σημείωσε πως η κυβέρνηση συζητά τα τέσσερα από τα ονόματα που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις είναι: Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) και Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη). Το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει φύγει από το τραπέζι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.