ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Η Ελλάδα δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες

11:50 - 24 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τουρκία: Η Ελλάδα δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες
«Η Ελλάδα προστατεύει και δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες», σχολιάζει η τουρκική κυβέρνηση σχετικά με την αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς.

Επικρίνει μάλιστα την ελληνική δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφύγει «να λάβει παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατέληξαν σε απόφαση χορήγησης ασύλου για ένα από τους οκτώ, η υπόθεση του οποίου είχε φθάσει προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο, αλλά η απόφασή τους ασκεί ουσιαστικά επιρροή και στους λοιπούς (επτά ακόμη) οι οποίοι βρίσκονται ο καθένας από αυτούς σε διαφορετικό στάδιο εξέτασης του αιτήματός τους για χορήγηση ασύλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί.

»Ως εκ τούτου, επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την απόφαση που προσβάλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

»Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.