ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής: Απαράδεκτες οι δολιοφθορές από τον Ρουβίκωνα αλλά...

17:25 - 24 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Κοντονής: Απαράδεκτες οι δολιοφθορές από τον Ρουβίκωνα αλλά...
Τη στάση του «ναι μεν αλλά...» διατηρεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απέναντι στις πρακτικές του Ρουβίκωνα, καθώς όπως δήλωσε «είναι άλλο οι οριακές αλλά εντός πλαισίου του νόμου ενέργειες μιας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες, καταστροφές και επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες ή λειτουργούς».

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Σταύρος Κοντονής, από τη μία ο Ρουβίκωνας είναι νόμιμος ως ομάδα που πραγματοποιεί ακτιβιστικές δράσεις αλλά και παράνομος όταν «μπαίνουν 10 σε ένα συμβολαιογραφείο επειδή ο συμβολαιογράφος κάνει κάτι που δεν τους αρέσει, για παράδειγμα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

«Το να πετάς τρικάκια να διαμαρτυρηθείς για κάτι που διαφωνείς είναι στα όρια της πολιτικής διαμαρτυρίας, σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάφωρη καταπάτηση του νόμου», τόνισε.

«Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Δηλαδή, το να μπαίνουν δέκα σε ένα συμβολαιογραφείο, να προπηλακίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα», σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι και η λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Ρουβίκωνας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε πως «γι' αυτό ο πρωθυπουργός κατήγγειλε και μίλησε καθαρά για τις απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.